Foarte multi dintre noi vrem o viata mai buna, dar dintr-un motiv sau altul, nu reusim sa ajungem acolo unde ne dorim.
Sunt multe motive pentru care nu reusim sa ne indeplinim dorintele, dar astazi vreau sa vorbim despre ACTIUNE, despre importanta de a te arunca in necunoscut si de a invinge frica care te tine pe loc.
Motivul principal pentru care avem o rezistenta la schimbare, o frica de a actiona si alegem sa ramanam intr-o zona de confort este creierul reptilian. Aceasta parte din creierul nostru are rolul de a ne ajuta sa supravietuim si de a ne feri de anumite pericole.
Problema este ca…pericolele cu care ea a fost obisnuita in urma cu milioane de ani, cum ar fi: o muscatura de sarpe, un tigru sau un urs, nu prea mai exista in secolul 21.
De ce este important sa stii asta?
Pentru ca aceasta parte din creier este cea care iti creeaza un blocaj si acesta e motivul pentru care tu ai ratat foarte multe oportunitati in viata.
Atunci când nu acționăm din cauză că ne lăsăm pradă acestei părți din creier, alegem să rămânem în zona de confort, într-o zonă în care, spunem noi, nu ni se poate întâmpla nimic rău, pentru că aici cunoaștem tot.
Dacă ne-am aventura în necunoscut, să începem o afacere, să ne schimbăm jobul, să ieșim dintr-o relație abuzivă, să mergem la sala de sport, să mâncăm sănătos, ar însemna să ne aruncăm în necunoscut, iar acea parte din creier își „dorește“ să nu fim în pericol.
Indiferent la ce nivel de conștiință ne aflăm, întotdeauna această parte din creier va încerca să ne pună bețe în roate.
Diferența o face aptitudinea noastră de a ne folosi toate instrumentele pe care le avem la îndemână (curaj, voință, gândire superioară etc.), instrumente care sunt, într-adevăr, cu atât mai puternice, cu cât nivelul nostru de conștiință este mai ridicat, pentru că atunci vom putea vedea cum această mică parte din creier „își bagă coada“ și vrea să ne țină pe loc.
Însă noi vom putea zâmbi și vom putea trece mai departe cu ușurință.
Cu alte cuvinte, nu va mai avea aceeași forță asupra noastră.
Modalitatea prin care antrenăm această parte din creier să vadă lucrurile altfel este prin micile schimbări pe care le facem și prin care îi arătăm că nu are de ce să se teamă.
Problema care apare atunci când nu acționăm azi, nu acționăm mâine, nu acționăm poimâine, este că ea prinde putere și, mai apoi, peste ani, când ne hotărâm, în sfârșit, să ne schimbăm pentru că ne-a ajuns, forța de rezistență este extrem de mare.
Trebuie să ții minte asta și să nu te descurajezi.
Dacă nu ai acționat într-o anumită direcție, știind că trebuia să iei o decizie de mai mult timp, îți va fi puțin mai greu, dar nu imposibil.
Motivul este acela că i-ai dat putere din ce în ce mai multă acestei părți din tine și partea curajoasă este „atrofiată“.
Nu a mai fost folosită de mult și nu are putere.
Ai răbdare cu tine.
Credința în tine, ca adevărat co-Creator, credința că Dumnezeu merge de mână cu o inimă curajoasă, cunoașterea pe care tu o dobândești, toate acestea ajută la spargerea acestei bariere, prin faptul că îți revendici puterea interioară.