TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 65 min
- Gata in: 1 ore, 5 min
INGREDIENTE
- 600 g carne de pui
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 2-3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 conopidă mică sau o ţelină mijlocie
- 100 g mazăre
- 3-4 roşii sau 200 g roşii decojite, în suc de roşii
- sare
- piper
- pătrunjel şi ţelină verde
MOD DE PREPARARE
Supa de pui cu legume este unul dintre cele mai sănătoase preparate culinare. Se gătește în fiecare colț al lumii, gustul este delicios, iar modul de pregătire este extrem de simplu. Un aperitiv excelent sau chiar un fel principal de mâncare, pe care te învățăm pas cu pas să îl faci. Urmărește rețeta de supă de pui cu legume!
Rețetă supă de pui cu legume:
Când vrei să mănânci ceva ușor, supa de pui cu legume este alegerea perfectă. Gustul legumelor proaspete se îmbină cu aroma puiului fiert, iar produsul final poate fi considerat cea mai bună supă de pui cu legume. Este un preparat ușor de gătit, deloc costisitor și poate fi consumat în orice moment al zilei. Iată rețeta pas cu pas de supă de pui cu legume!
1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2 litri de apă cu sare. După primul clocot, se spumează sau se schimbă apa şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc potrivit pentru 15-20 minute.
2. Între timp, toate legumele se curăţă şi se spală. Se adaugă mai întâi ceapa şi prazul tocate mărunt, apoi morcovii şi păstârnacul tăiate în sferturi, conopida desfăcută în bucheţele mici şi mazărea. Se spumează ori de câte ori este nevoie şi se mai lasă să fiarbă 20-30 minute, până se înmoaie toate legumele şi carnea este foarte bine fiartă.
3. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se mai lasă să fiarbă doar 5-10 minute. Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se aromează cu pătrunjel şi ţelină verde tocate mărunt.
Supa de pui cu legume este gata. După ce se răcește, poate fi păstrată la frigider pentru câteva zile!